Soloselvstændig konsulent

Er du også en af de små soloselvstændige fisk, der svømmer mod strømmen?

Ikke alle soloselvstændige drømmer om at blive en af de helt store fisk i deres branche. Det er helt ok, og det er ikke uambitiøst. Men det kan kræve mod at gå imod det klassiske vækstbegreb. Derfor vil vi gerne inspirere dig til at realisere det, du drømmer om og ikke det, andre forventer af dig.

af Anette Kalle Larsen

I iværksættermiljøet, ja i samfundet som sådan, er der en tendens til at hylde vækst ubetinget. Flere ansatte, flere kunder og stadig større omsætning antages at være målet for alle. 

Rigtige iværksættere er dem, der går hjem med en investering i Løvens Hule. Rigtige iværksættere er dem, der kan skalere deres virksomhed til uanede markeder. Rigtige iværksættere er dem, der har fokus på åbne flere og flere filialer.

Med hvad med os soloselvstændige konsulenter? Er vi så forkerte iværksættere? 

Lene Wervick og jeg er soloselvstændige konsulenter – og vi er ikke i tvivl om, at vi er rigtige iværksættere. Men vi har ingen ambitioner om at ansætte flere. Vi har heller ingen ambitioner om at få så mange kunder, at vi ikke selv kan servicere dem. Og vi har slet ingen ambitioner om at skalere vores virksomheder til globalt niveau.

Til gengæld er vi yderst seriøse og ambitiøse med vores konsulentvirksomheder – og ikke mindst vores fælles virksomhed FremtidsLab. Og vi har lige så meget fokus på at øge både omsætning og overskud, som klassiske vækstvirksomheder har. 

Lært at realisere det, du drømmer om og ikke det, andre forventer af dig

Derfor vil vi gerne slå et slag for, at alle husker på, at man kan være iværksætter på flere måder. 

Det er helt ok at være en klassisk iværksætter med fokus på klassisk vækst. Men det er også helt ok at have andre mål som iværksætter.  

Som iværksætter skal du realisere det, du drømmer om, og ikke det, andre forventer af dig. Men at gå imod det klassiske vækstbegreb kræver ofte mod, fordi det kan føles som at være en lille fisk, der svømmer mod strømmen, mens andre svømmer med den.

Bliv en bæredygtig iværksætter: Hvil i dig selv 

Målet som soloselvstændig er for nogle netop at forblive soloselvstændige og bæredygtige. Bæredygtig på den måde, at du hviler i dig selv og er lige præcis der, hvor du helst vil være. Hvor drømmen om at vækste til to store bureauer eller få en storinvestor i ryggen, er noget andre drømmer om på dine vegne. 

Vi oplever, at der er mange fordele ved at være to små personlige brands. Vi bruger energi på at blive bedre og udvikle vores eksisterende produkter i stedet at fokusere på at få stadig flere produkter på menuen. I vores rolle som sælgere, så plejer vi relationer og opdyrker tillid via netværk og forretningsforbindelser – især fokus på mersalg til eksisterende forbindelser fremfor kold canvas. 

Og så kommer man rigtig langt ved at samarbejde med andre soloselvstændige omkring forskellige opgaver – det giver også kunderne value for money.

Læs meget mere om i bogen ”The Company of One – Why Staying Small is the Next Big Thing” af Paul Jarvis. Vi elsker den, og hvis du også er en soloselvstændig konsulent, som har det fint med din nuværende størrelse, så tror vi også, at du vil elske den.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om rollen som soloselvstændig: hello@fremtidslab.dk

Inspirationsoplæg om at svømme mod strømmen som soloselvstændig

Vi holder også foredrag om at gå imod det dominerende vækstideal og lære at hvile i sin rolle som iværksætter og soloselvstændig. Her kommer vi ind på:

1) Hvorfor bæredygtighed er den nye dominerede megatrend

2) Hvordan du bliver afklaret med, hvor du gerne vil hen med din virksomhed. 

3) Hvordan du finder din niche og hviler i det

Kontakt os for at høre mere om indhold og pris. Lene Wervick 4084 2718, Anette Kalle Larsen 5223 3633, eller skriv via vores kontaktformular.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *